Cartofi taranesti

de iri_iri in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2017 | 1794 vizualizari

 

Ce sa spun, usor de preparat, usor de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 100 g de ceafă de porc afumată
  • 100 g de parmezan
  • 50 g de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Pentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă.


Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe care am taiat-o cubulete.


Se va lăsa pe foc pana se va rumeni un pic si ceafa, amestecand din când.


După ce cartofii au fiert, se vor curăța si se vor taia cuburi.


Cartofii se vor pune într-un vas termorezistent in care am pus un pic de ulei. Peste ei se va adauga ceapa cu ceafa calita si parmezanul pe care l-am dat pe razatoare.


Am amestecat usor si am pus la cuptor pentru 30 de minute sau până cand se va forma o crusta maronie.


Se mai poate adauga parmezan si cand se va scoate din cuptor.


Se serveste ca si garnitură la friptură sau ca mine doar cu mămăligă si castraveti.




 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si kaizer, in loc de ceafă afumată.

2

Parmezanul se poate inlocui cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

07.03.2017, 12:28

Este adaptată simpatică MIHAELA 63

PopescuIonel 1

07.03.2017, 19:27

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:10

O bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata