Ceapa umpluta

de rivka in Mancaruri de legume, 4 Aug 2010 | 2433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 cepe
  • 2 cartofi maricei
  • 1 ardei rosu
  • jumatate lingurita praf usturoi
  • ulei de masline
  • verdeata: patrunjel verde , rozmarin ulei masline cateva linguri sare, piper
  • 9 bucatele subtirele de cascaval olandez
  • paprika dulce pt gust si decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta:

Se curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o parte astfel sa poata fii asezate in tava si cu o lingurita se scobesc de partea interioara. Jumatate din ceapa rezultata dupa scobitul cepelor se toaca, se aseaza in tigaie impreuna cu 1 ardei rosu tocat marunt si cartoful fiert tocat marunt in cateva linguri de ulei masline .Se adauga jumatate de lingurita de praf de usturoi,sare, piper dupa gust.Se lasa la calit cateva minute amestecandu-se incontinuu. Cu acesta compozitie se umple fiecare ceapa pe rand.


Ceapa ramasa dupa scobire, a doua jumatate, se toaca marunt si se aseaza printre cepele umplute in tava.Se aseaza si restul de umplutura printre cepe.Al doilea cartof se taie felii cam de 50 mm si apoi cu o forma mica de fursec se decupeaza inimioare.cartofii ramasi de la decupat se toaca marunt.Se aseaza si cartoful printre cepe in tava.Se stropeste totul cu ulei de masline, patrunjel uscat fin , rozmarin uscat .


Inainte de servire se da la cuptorul incins la cca 250 grade cca 25-30 minute.In ultimele minute se adauga pe fiecare ceapa cate o bucatica de cascaval si se stropesc cu paprika dulce pt gust si aspect.Se servesc calde asezate pe farfurie alaturi cate o lingura cartofi din tava.Este deosebit de gustos, plin de vitamine si foarte satios. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Corinuta 1

05.08.2010, 00:29

nadina73 1

05.08.2010, 01:06

dar pt mine mai ai sau ai papat tot?asa una mica nu a ramas pe acolosuper 5 furcu

adry88 1

30.05.2011, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii