Chec cu stafide si scortisoara

de katty in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 692 vizualizari

 

Poate mosului ii place aroma de scortisoara, asa ca hai sa facem un chec delicios cu care o sa il cucerim garantat

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 100 g unt la temperatura camerei + 40 g ptr toping
  • 90 g zahar tos
  • 175 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g stafide
  • 1-2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si scortisoara:

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si o captusim cu hartie de copt.


Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, cate unul, rand pe rand. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi stafidele si laptele.


Turnam amestecul in forma si dam forma la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana se aureste frumos. Intre timp mixam untul ramas cu zaharul brun si scortisoara.


Scoatem checul si intindem deasupra compozitia formata. Dam checul inapoi la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste bine untul. Se scoate checul si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

17.12.2015, 16:39

Cat e de pufos

Rocsi 1

17.12.2015, 20:47

anca_rm 1

18.12.2015, 08:06

ce chec pufos si aromat , vreau si eu o feliuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Desert zambareti glazurati