Chec cu stafide si scortisoara

de katty in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 4613 vizualizari

 

Poate mosului ii place aroma de scortisoara, asa ca hai sa facem un chec delicios cu care o sa il cucerim garantat

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 100 g unt la temperatura camerei + 40 g ptr toping
  • 90 g zahar tos
  • 175 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g stafide
  • 1-2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si scortisoara:

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si o captusim cu hartie de copt.

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, cate unul, rand pe rand. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi stafidele si laptele.

Turnam amestecul in forma si dam forma la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana se aureste frumos. Intre timp mixam untul ramas cu zaharul brun si scortisoara.

Scoatem checul si intindem deasupra compozitia formata. Dam checul inapoi la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste bine untul. Se scoate checul si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

17.12.2015, 16:39

Cat e de pufos

Rocsi 1

17.12.2015, 20:47

anca_rm 1

18.12.2015, 08:06

ce chec pufos si aromat , vreau si eu o feliuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce la cuptor