Chec cu vișine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Sep 2012 | 2407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 albușuri,
  • 1 cană zahăr,
  • 1 cană ulei,
  • 2 căni făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 1 cană vișine din dulceață (proaspete sau congelate).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vișine:

Cernem făina cu praful de copt și sarea. Amestecăm albușurile de ou cu zahărul, le batem bine până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel (sau brațele mixerului). Adăugăm uleiul și amestecăm ușor până la omogenizare. Adăugăm amestecul de făină în ploaie și amestecăm ușor cu o lingură de jos în sus. Compoziția se pune într-o formă de chec unsă cu ulei. Vișinile se presară cu făină și se aranjează deasupra în tavă. Se coace la 180 grade C pentru 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se răstoarnă și se presară zahăr pudră.


Poftă bună!


PS: Eu iar am făcut tiramisu și am rămas cu multe albușuri :) În loc de albușuri puteți folosi 4 ouă mari (separăm albușurile de gălbenușuri, albușurile se bat separat și se adaugă ultimele în compoziție).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vișine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

09.09.2012, 11:00

Super pufosenie!!

adry88 1

09.09.2012, 11:23

o felie iau si eu

iri_iri 1

09.09.2012, 18:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri, cu dulceata de mure