Chec in doua culori

de rhalooka in Prajituri, 19 Mai 2014 | 2865 vizualizari

 

Checul este cel mai simplu si cel mai rapid desert. Va propun o reteta rapida si ieftina.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori:

Intr-un bol batem foarte bine cele doua oua impreuna cu zaharul. Apoi adaugam laptele si uleiul si continuam sa mixam energic. Separat, amestecam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce le-am amestecat bine, le adaugam peste compozitia de mai sus si le omogenizam bine.


Turnam 2/3 de compozitie in tava de copt, pe care am pregatit-o cu hartie de copt, iar restul de 1/3 din compozitia ramasa o amestecam impreuna cu cele 2 linguri de cacao. Omogenizam bine si apoi o adaugam peste aluatul initial.


Coacem la foc mare (depinde de cuptor) pentru 10-15 min si apoi dam cuptorul la un foc mediu pentru inca 30-40 min.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti bate separat cele 2 albusuri, adaugati zaharul si amestecati pana cand acesta s-a topit, apoi adaugati cele 2 galbenusuri si continuati reteta cu urmatorii pasi.

2

Dati drumul la cuptor cu 10 minute inainte de a termina de pregatit aluatul.

3

Puteti adauga in chec, inainte de coacere, alune, nuci, stafide etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

19.05.2014, 21:14

Bine ai venit!

babi5 1

21.05.2014, 18:30

Constelatialeu 1

21.05.2014, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec in doua culori