Cheesecake

de adnas54 in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 9184 vizualizari

 

Chessecake-ul, este un desert delicios si fin, fabricat pe baza de brânza ( ricotta). Este mai mult o crema, decât un tort.
Cheesecake-ul fara coacere este un desert foarte uso, in care gelatina este un ingredient obligatoriu.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:   
  • * 250 gr. biscuiti    
  • * 125 gr. unt sau margarita topita   
  • * 1 ½ lingurita extract de vanilie   
  • * coaja de rasa de lamaie
  • Crema de branza   
  • * 300 gr. brânza moale   
  • * 1 plic puding de vanilie   
  • * 500 ml. lapte   
  • * 3 lg. zahar    
  • * 10 gr. gelatina   
  • * 250 gr. smântâna    
  • * 100 gr. migdale maruntite
  • Decor:       
  • * 1 punga de zmeura confiata   
  • * 1 cutie mica de mandarine
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Biscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale).

Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.



Gelatina se inmoaie in 3-4 linguri de apa rece. Se face un pudding clasic de vanilie, dupa instructiunile de pe plic.


Branza se pune intr-un bol, se mixeaza, adaugand treptat pudingul, nici cald nici rece si gelatina, pe care am incalzit-o fara sa ajunga la fiebere. La urma se bate ferm si smantana de frisca. Daca folositi smantana neindulciata, dupa gust, mai adaugati 1-2 linguri de zahar. Daca aveti frisca, hulala de exemplu, nu mai este nevoie.


Crema rezultata are o consistenta moale in aceasta faza. Se toarma in forma peste biscuiti si se da la frigider pentru minim 3 ore, de preferat pana a doua zi. Cand este intarita crema, se despride bordul detasabil si se orneaza cu mure si mandarine, sau orice alte fructe va plac si le aveti in casa.

Daca nu ornati si lasati simplu, atunci cand serviti, puteti sa folositi un topping. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ana 1

10.03.2010, 20:35

Ce bie arata ,de buna stiu ca-i foarte buna

adnas54 1

13.03.2010, 00:07

Multumesc si va sarut.

elena1988 1

22.03.2011, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Iulia