Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure

de ralu_river in Torturi, 31 Oct 2012 | 4272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti Belvita Start cu ciocolata
  • 90 gr unt
  • scortisoara
  • Crema:
  • 900 gr crema de branza
  • 200 gr zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 100 gr smantana
  • 4 oua
  • 80 gr ciocolata neagra cu minim 75 % cacao
  • scortisoara
  • Pentru jeleu:
  • fructe de padure
  • zahar
  • praf de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure:

Biscuitii se maruntesc in robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu scortisoara la biscuiti. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. 

Se aseaza "blatul" intr-o tava cu pereti detasabili, se apasa usor, inclusiv pe margini, sa se faca un mic "perete" si se da la rece.

Branza se freaca pana se inmoaie, se adauga zahar, vanilie si smantana si se amesteca bine cateva minute. Se adauga cate un ou pe rand, mixand dupa fiecare. Se toarna 2 treimi din crema peste blat si se niveleaza, apoi se da iar la rece.

Ciocolata se topeste la abur, dupa care restul de compozitie se adauga in ciocolata si se adauga scortisoara. 

Se pune crema de ciocolata intr-un sprit cu varful rotund, se introduce varful usor in crema si se apasa pana se vede deasupra un cerc cat o moneda. Se fac buline pe toata suprafata.

Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade (cand se porneste cuptorul se aseaza jos de tot o tava cu apa.

Se coace timp de o ora, se lasa sa se raceasca si se da la frigider peste noapte.

A doua zi se face jeleul, astfel: se pun intr-o cratita, pe foc mic, fructele de padure cu zahar si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand des. Se adauga apoi gelatina, se amesteca bine, se lasa sa mai dea un clocot, dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Dupa vreo 30 de minute se pune peste cheesecake. Se lasa la intarit.

Prajitura se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
,,After eight" Cheesecake