Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR in Piine, 14 Aug 2020 | 291 vizualizari

 

Pentru că-mi mai rămăseseră de la o salată câteva mini mozzarella, am decis să fac cu ele niște chifle aperitiv, așa cum văzusem mai demult pe net. Prepararea lor nu a fost dificilă și nici nu a luat chiar mult timp, așa că ne-am bucurat destul de repede de acest aperitiv gustos.
Din ingredientele de mai jos am făcut 9 chifle cu mozzarella, cam câte 2/porție.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 grame de făină albă
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 200 ml de lapte cald
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru umplutură:
  • 9 mini mozzarella
  • amestec de ierburi italiene
  • Pentru decor:
  • 1 ou, pentru uns
  • mix de semințe
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle aperitiv cu mozzarella:

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.


Se amestecă mai întâi drojdia cu oul și zahărul, până ce se dizolvă, după care se adaugă laptele cald, puțin câte puțin și se încorporează treptat făina.


La urmă, pentru definitivarea aluatului, se adaugă uleiul de măsline și se frământă puțin, până la omogenizare.


Când aluatul devine elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.


Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliminarea bulelor de aer și apoi se împarte în 9 bucăți egale, care se transformă în biluțe.


Se ia o biluță de aluat, se întinde cu sucitorul și se pune în mijlocul ei o mini mozzarella trecută în prealabil prin amestecul de ierburi italiene.


Se sigilează foarte bine chifla cu mozzarella și se pune pe tava prevăzută cu hârtie de copt.


Se procedează la fel pentru formarea tuturor chiflelor cu mozzarella.


Se mixează ușor un ou și se ung toate chiflele, după care se presară semințe, deasupra.


Se dă tava cu chifle la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și chiflele se pot servi deja, calde. Sunt foarte bune și reci, sau reîncălzite la cuptorul cu microunde.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească repede și frumos, ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, drojdia trebuie să fie proaspătă, iar laptele trebuie să fie cald.

2

Sarea nu trebuie să intre în contact direct cu drojdia, pentru a nu o dezactiva. Dimpotrivă, zahărul va ajuta drojdia să crească.

3

Scoateți mini mozzarella din timp din cutie, ca să se scurgă bine de lichid.

4

Puteți folosi și alte condimente pentru a aromatiza mozzarella, sau dimpotrivă, puteți să le lăsați simple. Important este să nu fie apoase, ci zvântate.

5

Sigilați bine chiflele, pentru că în caz contrar, mozzarella se va topi și va curge din ele.

6

După ce modelați toate chiflele, nu este necesar să le mai lăsați să crească în tavă. Ungeți-le cu ou, presărați semințe și dați-le la cuptor, la foc mediu, până ce se rumenesc frumos și uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aperitiv cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

17.08.2020, 21:09

Așa este, Rocsi, când sunt calde sunt mai gustoase...

Ksenya 1

18.08.2020, 08:54

interesante

RODIMUR 1

18.08.2020, 09:48

Daaa, Ksenya și mai ales bune și ușor de făcut...! Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa