Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pentru că-mi mai rămăseseră de la o salată câteva mini mozzarella, am decis să fac cu ele niște chifle aperitiv, așa cum văzusem mai demult pe net. Prepararea lor nu a fost dificilă și nici nu a luat chiar mult timp, așa că ne-am bucurat destul de repede de acest aperitiv gustos.
Din ingredientele de mai jos am făcut 9 chifle cu mozzarella, cam câte 2/porție.
Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.
Se amestecă mai întâi drojdia cu oul și zahărul, până ce se dizolvă, după care se adaugă laptele cald, puțin câte puțin și se încorporează treptat făina.
La urmă, pentru definitivarea aluatului, se adaugă uleiul de măsline și se frământă puțin, până la omogenizare.
Când aluatul devine elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliminarea bulelor de aer și apoi se împarte în 9 bucăți egale, care se transformă în biluțe.
Se ia o biluță de aluat, se întinde cu sucitorul și se pune în mijlocul ei o mini mozzarella trecută în prealabil prin amestecul de ierburi italiene.
Se sigilează foarte bine chifla cu mozzarella și se pune pe tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se procedează la fel pentru formarea tuturor chiflelor cu mozzarella.
Se mixează ușor un ou și se ung toate chiflele, după care se presară semințe, deasupra.
Se dă tava cu chifle la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și chiflele se pot servi deja, calde. Sunt foarte bune și reci, sau reîncălzite la cuptorul cu microunde.
1
Pentru ca aluatul să crească repede și frumos, ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, drojdia trebuie să fie proaspătă, iar laptele trebuie să fie cald.
2
Sarea nu trebuie să intre în contact direct cu drojdia, pentru a nu o dezactiva. Dimpotrivă, zahărul va ajuta drojdia să crească.
3
Scoateți mini mozzarella din timp din cutie, ca să se scurgă bine de lichid.
4
Puteți folosi și alte condimente pentru a aromatiza mozzarella, sau dimpotrivă, puteți să le lăsați simple. Important este să nu fie apoase, ci zvântate.
5
Sigilați bine chiflele, pentru că în caz contrar, mozzarella se va topi și va curge din ele.
6
După ce modelați toate chiflele, nu este necesar să le mai lăsați să crească în tavă. Ungeți-le cu ou, presărați semințe și dați-le la cuptor, la foc mediu, până ce se rumenesc frumos și uniform.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola