Chifle cu lapte

de Steffy in Piine, 25 Ian 2014 | 5512 vizualizari

 

Am urmat reteta Jamilei, doar ca am folosit si faina neagra in compozitie. Au iesit pufoase si delicioase. Multumesc Jamila :)
Reteta video o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/chifle-cu-lapte-reteta-video-45554.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina tip 000
  • 250 g faina neagra
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • un cub mic de drojdie proaspata
  • o lingura de zahar
  • o lingurita rasa de sare
  • 2 linguri lapte pentru uns chiflele
  • mac pentru presarat chiflele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte:

Cernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi incepem sa framantam pana se obtine un aluat omogen. Adaugam sarea si untul la temperatura camerei si mai framantam pentru 15-20 de minute sau pana ce aluatul este suplu si elastic.

Punem aluatul la loc cald, sa creasca pana isi dubleaza volumul. Il impartim apoi in 2 bucati, iar fiecare bucata in 6 si incepem sa modelam chiflele. Le dam o forma rotunda si le rulam usor pe suprafata de lucru. Le asezam apoi intr-o tava in care am pus hartie de copt si le mai lasam sa creasca pentru 15-20 de minute. Le ungem cu lapte, le presaram cu mac si dam chiflele la cuptor pentru 15-20 de minute la foc moderat, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.01.2014, 21:01

Imi plac mult de tot

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 22:58

Steffy 1

29.01.2014, 10:31

Ma bucur ca va plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine elvetiana