Chifle pufoase

de Madamelechef in Piine, 4 Feb 2011 | 4216 vizualizari

 

Tare mi-au placut aceste chifle, iar daca faceti "share" cu ele, veti fi si mai multumiti, asta pentru ca laudele ma ung la suflet. Ce sa fac, asta mi-e multumirea dupa cateva ore de truda in bucatarie, un sincer si calduros "yammmyyy". Iar paine calda, mai ales chiflele astea pufoase, nici nu mai ajung la felul doi, deoarece se evapora deja sub un strat generos de unt si cateva faramituri de branza chiar dupa ce au fost coapte din cuptor. Ca sa va conving ca merita sa le incercati trebuie sa va povestesc si de aroma cu care va umplu casa. Va dati seama cam despre ce vorbesc daca va spun ca pe langa clasicele ingrediente ale unei paini, acestea mai au in compozitie unt si lapte, asa ca va las pe voi sa va imaginati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • un cub de drojdie
  • 400 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 100 gr unt topit
  • 1 lingura de zahar
  •  sare
  • mac si susan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Se asaza faina intr-un castron, iar in mijloc se face un cuib in care asezam drojdia faramitata si amestecata cu zaharul, peste care adaugam cam o cescuta de lapte caldut si una de apa. Lasam 10 minute sa se umfle maiaua, dupa care adaugam si untul topit.
Amestecam compozitia si turnam peste restul de lapte si apa calduta, pana se formeaza un aluat destul de compact ca sa se dezlipeasca de pe marginile vasului, dar nu tare. Punem si sarea si framantam bine cel putin 10 minute. Lasam o ora la dospit.
Rupem bucati din aluat si le dam forma de chifle. Mie mi-au iesit doua tavi de chifle dintr-un kilogram de faina. Le ungem cu putin lapte si le presaram cu mac si susan. Inainte sa le bagam la cuptor, le mai lasam 20 de minute in tava la dospit.
Le coacem cam 35-45 de minute, pana devin aurii. Se odihnesc (daca rezistati) sub un prosop de panza si le mancam cu multa pofta si spor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chifle pufoase-0
Chifle pufoase-1

COMENTARII (6)

LUK

LUK 1

04.02.2011, 23:40

Madamelechef

Madamelechef 1

06.02.2011, 01:22

Va multumesc din suflet!

marcela1979

marcela1979 1

06.02.2011, 09:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05