Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati

de Patricia Iordache in Porc, 11 Apr 2013 | 3450 vizualizari

 

Nici nu stiam cum sa le numesc corect pe aceste chiftele.
Este, mai pe larg explicat, un amestec de carne modelat si copt pe gratar care se pune de cele mai multe ori intr-o chifla taiata pe jumatate pe langa cascaval, maioneza, salate etc
Eu le-am servit cu cartofi prajiti, salata si lipie ;) A fost delcios!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc tocata
  •  2 cepe potrivite date prin razatoare cu gauri mici
  •  2 oua
  •  4-5 catei de usturoi presati
  •  4-5 linguri rase cu pesmet
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati:

In carnea tocata, adugam ceapa rasa, ouale, cateii de usturoi pisati, pesmetul si condimentele. Amestecam bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne.


Lasam la frigider aproximativ 30 minute ca sa se aromatizeze carnea.


Modelam chiftelele, nu prea groase, - riscam sa nu se faca bine in mijloc - si le dam la frigider pentu 1-2 ore.


Le scoatem de la frigider, ungem gratarul cu putina slanina - ca sa nu riscam sa se lipeasca carnea - si asezam chiftelutele. Sunt gata cand sunt rumene pe ambele parti.


Le-am servit alaturi de cartofi taiati cu ajutorul unei forme cu onduleuri, apoi prajiti in baie de ulei.


Am pus si o salatica gustoasa alaturi facuta din salata verde, ridichi, rosii, ceapa verde si boabe de porumb din conserva.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de carne de porc, carne de pui, curcan sau ce va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

11.04.2013, 22:41

Sim0na 1

12.04.2013, 10:05

Mmm... un meniu delicios!

Patricia Iordache 1

12.04.2013, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele prajite