Chiftelute de soia si dovlecel (la cuptor)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 19 Dec 2012 | 3524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g soia granule
  • 350 g dovlecel
  • 100 g cartof crud
  • 100 g cartof fiert
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 2 lg cu varf faina de grau
  • 1 lg mix de legume uscate (bio)
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet din vin
  • sare, piper
  • ........
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de soia si dovlecel (la cuptor):

1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute.


2. Preincalzim cuptorul la 200 °C.


3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas.


4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia.


5. Curatam cartofii (cel fiert si cel crud) si morcovii de coaja si ii dam prin razatoarea mica. Ii punem peste soia si dovlecel. Adaugam si ceapa tocata marunt.


6. Adaugam restul ingredientelor, impreuna cu usturoiul pisat si amestecam bine.


7. Din compozitie, formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet, iar apoi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor timp de 40 min si cam asta-i tot... Verificati daca sunt coapte, eu am pus doua tavi deodata si s-au copt mai greu.


S-aveti pofta!



 

TIPS-URI

1

Puteti pune numai cartof crud sau numai cartof fiert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de soia si dovlecel (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

07.10.2014, 07:03

babi5 1

18.12.2014, 07:14

marcela1979 1

18.12.2014, 08:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu soia Inedit