Ciocolată de casă

de alice_ciobanu in Dulciuri, 19 Apr 2011 | 3334 vizualizari

 

Pentru prima dată am făcut singură ciocolată de casă. Reţeta am primit-o de la Florina, (o nouă, îndrăznesc să spun, prietenă) şi inspirată de avântul ei culinar m-am lăsat ameţită de o ispititor de dulce ciocolată de casă.

Vă prezint reţetă pe care eu am pus-o în practică, vineri seara

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahăr
  • 150 ml apă
  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 1 fiolă de esenţă de rom
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de consistenţa unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifică consistenţa acesteia cu ajutorul unei linguriţe.

Separat topiţi untul şi lăsaţi-l la răcit.

Când aveţi consistenţa necesară trageţi de pe foc şi turnaţi în câteva reprize, amestecând cu grija şi vârtos, laptele praf şi cacaoa. E bine ca acestea să fie deja amestecate în prealabil. După ce aţi încorporat şi omogenizat întreaga cantitate de lapte praf şi cacao, adăugaţi esenţa de rom şi untul topit. Amestecaţi bine.


Apoi turnaţi totul într-o tava unsă bine cu unt. Turnaţi un strat, apoi puneţi stafidele şi turnaţi restul de compoziţie deasupra. E indicat ca stafidele să le ţineţi 10 minute în esenţă de rom sau şi mai bine în rom.


Daţi totul la rece până a doua zi.


Yummi-yummi.... Poftă Bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Anamaria7 1

19.04.2011, 19:45

suuuuuuuuuuper

Rocsi 1

19.04.2011, 20:16

chiar voiam sa fac de paste dar m-am razgandit

Corinuta 1

19.04.2011, 21:02

O reteta foarte asemanatoare am si eu, apa e mai putina http://www.bucataras.ro/retete/baton-de-cacao-12150.html , dar modul de preparare difera si eu zic ca si arata altfel

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă