Ciorba cu perisoare din soia

de CookieMonster in Mancaruri de post, 28 Mar 2013 | 5823 vizualizari

 

Reteta este preluata de pe bucatareselevesele insa este adaptata pentru noi ;)

 

INGREDIENTE

Ingrediente perisoare:

  • 100 g granule soia,
  • 50 ml ulei,
  • 1 ceapa mica,
  • 5 linguri faina,
  • 1 lingura de marar uscat
  • 50 g de ciuperci
  • 1 lingura de gris
  • sare, piper

Pentru ciorba:

  • 2 morcovi de marime mijlocie,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/4 radacina telina,
  • 1 ceapa mica,
  • 250 ml bors
  • 1 lingura frunze leustean verde tocat
  • 1 lingura de patrunjel verde
  • 1 lingura de marar verde
  • 2 linguri ulei,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare din soia:

1.Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute.


2.Curatam morcovii, ceapa, radacinile de patrunjel, pastarnac si telina.


3. Ceapa se taie marunt (eu am folosit blenderul) si cantitatea rezultata se imparte in doua, iar morcovii, patrunjelul, telina si pastracul le taiem cubulete.


4. Intr-o oala calim legumele taiate impreuna cu ceapa. Stingem totul cu circa 2.5 l apa rece si lasam la fiert la foc mic impreuna cu 1 lingurita de sare, leusteanul, patrunjelul si mararul(verzi).


5. Soia fiarta si scursa de apa o amestecam cu jumatate din ceapa ramasa, 50 ml ulei, 5 linguri faina, gris, marar, 50 g ciuperci toacate marunt si condimentam cu sare si piper dupa gust.


6. Cand legumele din oala sunt fierte, adaugam si perisoarele formate in ciorba clocotinda. Lasam sa dea totul din nou in clocot, adaugam borsul si lasam sa fiarba inca circa 10 minute la foc mic si oala acoperita.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare din soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

simona72 1

28.03.2013, 15:35

nu am facut niciodata si nici nu am mincat, dar cred ca este bun

CookieMonster 1

28.03.2013, 16:08

pai te invit la mine pentru o portie

Bya Ralu 1

28.03.2013, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez (de post)