Ciorba de burta

de Sim0na in Ciorbe, 24 Apr 2012 | 5624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta prefiarta
  • 4 picioruse de porc (sau os de vita)
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cepe
  • 1 telina micuta
  • 2 tije praz
  • otetul de la 1 borcan gogosari murati + cateva bucati de gogosar
  • 5 galbenusuri
  • 800 g smantana
  • 6 catei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.

Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung.

Cand oasele si legumele sunt fierte, le-am scos din oala, legumele le-am dat deoparte (si am facut din ele o gustoasa salata de bouef), iar carnea de pe picioarele de porc le-am taiatat fasiute, si le voi adauga in ciorba.

Zeama ramasa am strecurat-o de 2 ori, am mai diluat-o cu putina apa, si la primul clocot am  adaugat burta spalata bine. Burta prefiarta nu trebuie fiarta mai mult de 30-40 min. 

Dupa cca 15-20 min, ciorba am acrit-o cu otetul de la gogosari, adaugand si cateva bucati de gogosar.

In ultimul clocot am adaugat usturoiul pisat – pe care l-am pus intr-un tifon, iar dupa cateva minute am scos tifonul din oala.

Separat am pregatit maiaua: galbenusurile le-am amestecat cu smantana si sare. Pentru a putea incorpora amestecul la ciorbita, am luat cu polonicul zeama din  oala si am adaugat in maia, pana aceasta a ajuns la temperatura ciorbei.

Am pus in fir subtire in oala, fara ca ciorba sa clocoteasca. Am oprit focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diaconta 1

25.04.2012, 21:59

in cazul asta presupun c-o sa ramana mai mult daca se va simti ca si acasa

Sim0na 1

25.04.2012, 22:18

Hehehe! Razi tu razi... da cred ca-l trimiti pachet! :0000

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 13:23

o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta