Ciorba de burta

de Sim0na in Ciorbe, 24 Apr 2012 | 3086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta prefiarta
  • 4 picioruse de porc (sau os de vita)
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cepe
  • 1 telina micuta
  • 2 tije praz
  • otetul de la 1 borcan gogosari murati + cateva bucati de gogosar
  • 5 galbenusuri
  • 800 g smantana
  • 6 catei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.


Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung.


Cand oasele si legumele sunt fierte, le-am scos din oala, legumele le-am dat deoparte (si am facut din ele o gustoasa salata de bouef), iar carnea de pe picioarele de porc le-am taiatat fasiute, si le voi adauga in ciorba.


Zeama ramasa am strecurat-o de 2 ori, am mai diluat-o cu putina apa, si la primul clocot am adaugat burta spalata bine. Burta prefiarta nu trebuie fiarta mai mult de 30-40 min.


Dupa cca 15-20 min, ciorba am acrit-o cu otetul de la gogosari, adaugand si cateva bucati de gogosar.


In ultimul clocot am adaugat usturoiul pisat – pe care l-am pus intr-un tifon, iar dupa cateva minute am scos tifonul din oala.


Separat am pregatit maiaua: galbenusurile le-am amestecat cu smantana si sare. Pentru a putea incorpora amestecul la ciorbita, am luat cu polonicul zeama din oala si am adaugat in maia, pana aceasta a ajuns la temperatura ciorbei.


Am pus in fir subtire in oala, fara ca ciorba sa clocoteasca. Am oprit focul.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

diaconta 1

25.04.2012, 21:59

in cazul asta presupun c-o sa ramana mai mult daca se va simti ca si acasa

Sim0na 1

25.04.2012, 22:18

Hehehe! Razi tu razi... da cred ca-l trimiti pachet! :0000

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 13:23

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta the best :)