Ciorba de cartofi cu bulion

de biancas76 in Supe/Ciorbe, 25 Iul 2010 | 4463 vizualizari

 

Foarte buna aceasta ciorba. Merita sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • un fir de carnat afumat de casa (cumparat din magazin)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 fire telina
  • 1 ceapa alba
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 ml bulion
  • 200 gr smantana
  • sare, delikat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu bulion:

Cartofii se curata, spala si se taie cubulete. Carnatul afumat se taie rondele.



Am luat o oala de 3 l in care am calit 3 linguri ulei carnatul dupa care am adaugat ceapa taiata marunt si am mai lasat vreo 5 minute.Am pus lingurita de boia, frunzele de telina, cartofii si am pus cca 3 l apa. Am acoperit cu capac si am lasat sa fiarba la foc mic. Am mai pus putina sare si delikat de legume. Cand cartofii sunt aproape fierti se face din 2 linguri de ulei si 2 linguri de faina un rantas care se stinge cu bulion si cu putina apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase si se adauga cele 200 g smantana si se baga in ciorba. Se mai da un clocot bun dupa care se scot frunzele de telina afara. Se serveste calda, e foarte buna, noua ne-a placut.



Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

biancas76 1

25.07.2010, 16:08

Incearca si cu putin bulion sa vezi ce buna e

Rocsi 1

25.07.2010, 16:29

asta e pe gustul meu

Bucataras Medi 1

25.07.2010, 19:34

buna,buna................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii cu perisoare