Ciorba de fasole verde cu sunculita taraneasca

de babi5 in Ciorbe, 18 Noi 2014 | 1234 vizualizari

 

Deci 18 zile cit am stat in Statiune am tinjit dupa ciorbitele mele, asa ca azi ma-m pus pe treaba si am facut o ciorbita buna , buna , cu tot ce trebuieste in ea ca sa fie cit mai apetisanta.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr sunculita taraneasca
  • 1 borcan de fasole verde(850 ml) din camara
  • 3 morcovi mai mari
  • 3 radacini patrunjel
  • 1 felie telina
  • 50 ml ulei
  • 450 ml iaurt
  • 200 ml smintina
  • 3 oua
  • 1 capatina usturoi
  • marar verde
  • sare
  • 1 lingurita delicat
  • piper
  • 1/2 jumatate lingurita cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu sunculita taraneasca:

Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10 min. dupa care se adauga 3 l apa fierbinte se potriveste de sare, piper,delicat .


Se adauga cimbrul si foaia de dafin si lasam sa fiarba 30 minute dupa care adaugam fasolea scursa si clatita putin apoi mai lasam sa fiarba 10 min.


Intr-un castron punem iaurtul , smintina , cele trei galbenusuri de ou si usturoiul pisat,se amesteca bine , apoi cu un polonic luam din ciorba fierbinte si punem peste smintina si iaurt si amestecam usor ,astfel compozitia obtinuta o turnam in ciorba amestecind usor.


Lasam sa dea un clocot apoi luam de pe foc si asezonam cu marar verde.V-o recomand cu mare drag este super super buna.Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Linga merge ca uns si un ardei iute cine suporta poate servi si mai multi. La servit eu am folosit si o lingura de otet de la ardei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu sunculita taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

21.11.2014, 07:07

Multumesc mukt Iri_Iri

mihaelar63 1

24.11.2014, 00:23

Ce bunatate !!!

babi5 1

24.11.2014, 06:47

Mihaela63: multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza- de post