Ciorba de legume , la multicooker ( de post )

de Ina in Supe/Ciorbe, 5 Dec 2014 | 8151 vizualizari

 

Pentru ca ieri am primit si noi multicooker-ul ( adica Mutulica, nu eu :)) ), l-am testat cu o ciorbita de post ( nu inainte de a-si face si Costel damblaua cu o portie de cartofi prajiti :))) )
Desi credeam ca-mi prind urechile in programe si mi-era teama sa deschid capacul in timpul fierberii :">, ne-am imprietenit rapid.
A iesit o delicioasa ciorbita de legume, usor acrisoara si usor picanta .

Multumim, Bucataras!
Multumim, Philips!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 300 g fasole pastai ( am folosit conservata )
  • 4-5 bucati de gogosat in otet
  • 400 ml suc de rosii
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu otet in care au stat ardeii iuti
  • sare
  • piper
  • leustean tocat
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume , la multicooker ( de post ):

Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite.

Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ).

In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate  si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe programul fry , pentru 10 minute. Amestecam legumele din cand in cand.

Cand programul s-a terminat, adaugam 2,5 litri cu apa impreuna cu cartofii taiati cubulete. Pornim  aparatul , cu capacul inchis,  pe programul boiled , fixand timpul la 40 minute. Dupa cca 20 minute  adaugam la fiert restul legumelor: dovleceii, fasolea pastai , bucati mici de gogosar  in otet , dar si  cateva  felii de usturoi. Inchidem capacul si lasam sa fiarba. In ultimele 5 minute turnam sucul de rosii, iar cand programul se termina, oprim aparatul si-l deconectam de la priza. 

Potrivim gustul de sare  si  piper, iar pentru un plus de aroma  turnam in ciorba 1-2 linguri cu otet in care au stat ardei iuti la murat. Decoram cu leustean tocat.

TIPS-URI

1

Ciorba poate fi acrita si cu bors, dar otetul de la ardeii iuti confera un gust si o aroma deosebite

2

Puteti folosi si alte legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume , la multicooker ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui la Multicooker