Ciorba de perisoare

de madalinanicoleta in Ciorbe, 13 Noi 2013 | 2527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei mari (de diferite culori)
  • 2 morcovi mari
  • o telina mica cu frunze
  • 3 cartofi
  • 1/2 kg carne tocata porc
  • un ou micut
  • 2 maini de orez
  • sare, piper
  • o lingura bulion
  • 400 ml zeama de varza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata si se spala legumele dupa care maruntim ceapa bine, morcovul, ardeiul si telina le taiem cubulete.


Intr-o oala mare punem apa la fiert in care adaugam sare si un strop de ulei. Cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa, morcovul si telina taiate cubulete.


Intre timp pregatim perisoarele astfel: amestecam carnea tocata cu o mana de orez (bine spalat inainte), cu un ou, sare si piper. Formam bilute de perisoare si le asezam frumos pe o tava. Adaugam ardeiul la ciorba iar dupa 10 minute "inecam" perisoarele rand pe rand cu ajutorul unei linguri. Cand acestea incep sa se ridice la suprafata adaugam cartofii curatati, spalati si taiati in forma dorita.


Dupa 20 de minute, cand perisoarele-s aproape fierte, adaugam cealalta mana de orez (tot bine spalata). Dupa alte 10 minute adaugam o lingura de bulion calita in putin ulei si frunzele de telina tocate marunt. Lasam sa fiarba putin asa si apoi adaugam zeama de varza si mai lasam ciorbica inca 10 minute pe foc.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

13.11.2013, 22:29

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:26

madalinanicoleta 1

14.11.2013, 21:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu orez