Ciorba de perisoare cu afumatura

de Rocsi in Ciorbe, 13 Iun 2012 | 4738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 350 gr carne tocata (vita + porc)
  • 1 lingura orez
  • marar verde
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • Pentru ciorba:
  • 1 costita afumata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 cana bors
  • 1 mana fidea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu afumatura:

Spalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul rosu si galben il taiem cubulete. Rosia o decojim si o facem bucatele mici. Dupa ce costita a fiert cam 15 minute adaugam toate legumele taiate. Acoperim oala si lasam la fiert pana ce costita este facuta cam pe jumatate.


Perisoarele: Orezul il spalam bine si il fierbem. Carnea tocata o amestecam cu sare si piper dupa gust. Punem grisul, ouale ,marar verde tocat si orezul fiert. Amestecam pana omogenizam compozitia. Ne udam mainile cu putina apa si formam perisoarele. Le dam drumul in ciorba usor si le lasam sa fiarba, dar la foc nu foarte iute.


Cand au fiert suficient si perisoarele, dam gust cu sare si piper, apoi adaugam borsul. Lasam sa inceapa iar sa fiarba si dam drumul si firelor de fidea.

Dupa 5 minute, de cand punem fideaua, ciorba este gata. Tragem oala de pe foc, adaugam mararul si patrunjelul verde tocat.


Lasam putin la racorit, apoi e numai buna de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (32)

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:09

as vrea si eu o portie

Rocsi 1

03.10.2012, 22:56

Am facut in week-end ciorba cu perisoare, dar fara afumatura

Rocsi 1

03.10.2012, 22:56

Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34