Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

de mena29 in Ciorbe, 22 Ian 2017 | 8673 vizualizari

 

Nu stiu voua, dar noua ne plac tare mult ciorbele acre, drese cu ou si cu smantana.
Aceasta este una din variantele de ciorba de perisoare pe care o fac pentru ai mei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 1 ou
  • 2 linguri de orez ( spalat)
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru ciorba:
  • putin ulei
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu capia sau ardei gras
  • bors dupa gust sau lamaie ( pentru acrit ciorba)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • frunze de patrunjel tocate marunt
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou:


Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea unei nuci.


Curatam si spalam zarzavaturile, le dam pe razatoarea mare sau le taiem cubulete si le calim intr-o oala, in putin ulei timp de 2-3 minute. Adaugam 3 litri de apa si lasam sa fiarba. Cand incep sa fiarba, adaugam perisoarele si le lasam 35-40 minute, sa fiarba bine.


Adaugam borsul sau sucul de lamaie, dupa gust, potrivim gustul de sare.


Se amesteca bine galbenusurile cu smantana, adaugam putina zeama fierbinte si se toarna in ciorba care acum fierbe la foc mic. Adaugam frunzele de patrunjel tocate si ciorba este gata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mena29 1

18.02.2017, 22:46

Diana, nu am radacini moldovenesti insa imi plac mult ciorbele acre, chiar si cele acrite cu bors. Multumesc!

mena29 1

18.02.2017, 22:47

Va multumesc frumos pentru aprecieri! >D:<

Rahela Velicu 1

23.03.2017, 13:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de oase afumate