Nu stiu voua, dar noua ne plac tare mult ciorbele acre, drese cu ou si cu smantana.
Aceasta este una din variantele de ciorba de perisoare pe care o fac pentru ai mei.
Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea unei nuci.
Curatam si spalam zarzavaturile, le dam pe razatoarea mare sau le taiem cubulete si le calim intr-o oala, in putin ulei timp de 2-3 minute. Adaugam 3 litri de apa si lasam sa fiarba. Cand incep sa fiarba, adaugam perisoarele si le lasam 35-40 minute, sa fiarba bine.
Adaugam borsul sau sucul de lamaie, dupa gust, potrivim gustul de sare.
Se amesteca bine galbenusurile cu smantana, adaugam putina zeama fierbinte si se toarna in ciorba care acum fierbe la foc mic. Adaugam frunzele de patrunjel tocate si ciorba este gata.
Pofta buna!