Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

de oanapl in Ciorbe, 23 Feb 2017 | 8892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati sfecla rosie fierte in coaja
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 pastarnac
  • 8 cartofi
  • 4 linguri rosii cuburi decojite in sos de rosii
  • sare dupa gust
  • leustean uscat
  • marar verde
  • patrunjel uscat
  • bors
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie cu cartofi:

Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. 
Cureti toate legumele si le speli bine.
Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa.
Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi (sau le tai cuburi) si adaugi o lingura de sare. Tai cartofii cubulete si ii adaugi peste legume.
Adaugi sfecla rosie si rosiile din conserva, pui capacul si lasi sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt fierti.
Inainte cu 5 minute ca ciorba sa fie gata, adaugi bors de putina (sau bors la plic) dupa gust, iar la sfarsit, pui verdeata tocata marunt.

Ciorba se poate servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu varza acra si carnat afumat