Ciorbita de perisoare din carne de manzat

de FlaviaD in Ciorbe, 20 Sep 2013 | 1088 vizualizari

 

Aveam asa o pofta de o ciorbita buna si aromata si cum preferata mea este ciorba de perisoare, nu se putea sa nu-mi incant papilele gustative. Cum traversam un anotimp ceva mai rece, e numai buna o ciorbita gustoasa si plina de vitamine care sa ne puna sangele in miscare si sa ne pregateasca pentru iarna. Si cum cosul este plin acum cu de toate, am dorit ca ciorbita mea de perisoare sa fie cat mai plina de arome si de culori.

 

INGREDIENTE

  • -500 g carne tocata de manzat
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura leustean
  • -1 legatura loboda
  • -frunze de la o telina
  • -100 g orez
  • -1 ardei capia
  • -3 cepe marisoare
  • -3-4 ardei iuti
  • -2 oua
  • -3 rosii mari coapte bine
  • -2 morcovi
  • -100 g pastai fasole verde
  • -condimente (sare, piper alb, maghiran)
  • -3 litri de apa
  • - 1 cana mare de bors
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de perisoare din carne de manzat:

Mai intai am pus apa sa fiarba intr-o oala incapatoare si in ea am taiat niste rosii foarte bine coapte, dar decojite inainte.


Urmatorul pas a fost sa pun orezul la fiert intr-o craticioara, mai exact am pus la prefiert 150 de grame de orez pe care l-am lasat doar pana ce apa a dat in clocot. Apoi l-am spalat intr-un jet de apa rece si jumatate din el l-am transferat in castronul in care urma sa pregatesc amestecul pentru perisoare.


Pentru amestecul pentru perisoare am avut nevoie de ceapa, morcov, oua, patrunjel proaspat, condimente si bine-inteles, carnea tocata. Am tocat ceapa, patrunjelul l-am taiat fin, iar un morcov l-am dat o parte pe razatoarea cu ochiuri mici, iar celalalt pe cea cu ochiuri mari. Pentru perisoare am folosit doar morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Am amestecat carnea tocata cu morcovul ras pe ochiuri mici, impreuna cu jumatatea din cantitatea de ceapa si patrunjelul taiat fin, cu jumatate din cantitatea de orez prefiert, cu cele doua oua si cu condimente.. Drept condimente am folosit doar sare, piper alb si maghiran.


Am taiat cubulete ardeiul capia si o mana de pastai de fasole verde si impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si ceapa le-am dat drumul in oala. Ca sa obtin perisoare, am format bilute modeland cu mana cam jumatate de lingura de compozitie.


Le-am dat drumul in oala alaturi de jumatate din cantitatea de orez prefiert. Am potrivit dupa gust cu sare grunjoasa si piper alb, de asemenea am adaugat ardeiul iute.


Am lasat pana au fiert perisoarele, aproximativ 20 de minute la foc mic, pana ce si-au schimbat culoarea. In acest moment am adaugat si legumele, am adaugat o cana de bors natural si am mai lasat la foc mic inca 10 minute pana a dat in clocot.


Intre timp am pregatit zarzavaturile: am taiat fin patrunjelul, frunzele proaspete de telina cu tot cu tija, leusteanul si loboda. Am adaugat zarzavaturile, am oprit focul si am acoperit cu un cap. Am urmarit ca legumele sa nu fie foarte fierte si golite de nutrienti, iar verdeata sa ramana cruda si sa-si pastreze forma si aromele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

karla 1

21.09.2013, 00:10

_Alina_ 1

21.09.2013, 11:06

FlaviaD 1

21.09.2013, 14:41

Multumesc, va astept cu ciorbita aburinda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare