Ciulama de ciuperci

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 13 Aug 2010 | 9002 vizualizari

 

stiti ca mie imi plac ciupercile asa ca le prepar in fel si chip,de data asta insa am ales o mnacre mai obisnuita :)

 

INGREDIENTE

  • 10-15 ciuperci champignio albe
  • 1 ceapa uscata
  • 2 graunti de usturoi
  •  1 nuca de unt
  • 1 /2 pahar vin alb
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 cutiuta mica de smantana grasa
  • sare si piper
  • cimbru sau rozmarin uscat
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat bine se adauga vinul alb.Se lasa sa se evapore si sa se mai inchege putin sosul.Apoi se da deoparte.

In alta tigaie sau craticioara topim untul si adaugam faina amestecand repede.Apoi adaugam repede si smantana si praful de piper si cateva condimente pentru sos alb uscate(cimbru sau rozmarin).Adaugam acum acest sos alb peste sosuletul nostru cu ciuperci si amestecam usor.

Servim caldut sau rece cu patrunjel verde deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute gratinate