Clatite cu fructe la cupe

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 16 Oct 2013 | 3111 vizualizari

 

Clatitele astea le-am facut la prima testare a cursului de bucatar.
Probabil pozele le stiti, insa voi venii si cu retetele din urma.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • faina ( cat sa iasa un aluat asemanator cu smantana)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • portocale
  • kiwi
  • sau orice alt fruct va place
  • 100 g capsuni ( din care am facut un sos )
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu fructe la cupe:

Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, apoi punem laptele, uleiul, faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Incingem o tigaie si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitia pentru clatite, intoarcem pe ambele parti pana capata o culoare aurie.

Umplem clatitele cu fructe taiate cubulete si formam un saculet pe care le prindem cu coaja de portocala ( taiem portocala felii, scoatem miezul, astfel ramanad doar coaja sub forma unei bratari ).

In cupe punem 2 lingurite de sos de capsuni, pe care le-am pasat, le-am trecut prin sita si am adaugat 2 linguri de zahar, le-am pus la foc mic pana a dat in cateva clocote.

Peste sos punem saculetii din clatite. Ornam cu fructe si grilaje din zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu fructe la cupe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale