Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

de cristeena20 in Porc, 19 Mai 2018 | 3919 vizualizari

 

Coastele de porc se prepara in diferite feluri si se condimenteaza in functie de preferinte. Eu va propun aceste coaste la cuptor, picante si servite alaturi de cartofi crocanti si aromati.

 

INGREDIENTE

  • 1 scarita de coaste de porc
  • sare, piper alb, sos tabasco
  • praf de usturoi
  • 2 lunguri de mustar
  • 2 linguri de sos barbeque
  • 2 linguri pasta de ardei paprika
  • cimbru uscat
  • cartofi noi
  • rozmarin proaspat
  • ulei de masline, 2 linguri untura de porc
  • 1-2 pahare vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor:

Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de usturoi si putin cimbru uscat. Lasam sa stea asa cateva ore acoperit la frigider. 

 Incalzim cuptorul la 180-200 grade C si punem carnea sa se gateasca, dupa ce am pus untura din loc in loc. Dupa 30-40 minute, o intoarcem si turnam putin vin sa nu se arda. Cand e aproape gata, punem tava cu cartofi si lasam inca 15 minute-intre timp mai intoarcem coastele o data si mai turnam vin. 

Cartofii se spala cu coaja cu tot si ii taiem in 4 sau 6 pe lungine. Ii uscam cu un prosop, punem ulei de masline, rozmarin si sare, piper, praf de usturoi si eventual boia. Amestecam bine si in tava mare patrata de la cuptor intindem hartie de copt si asezam cartofii rasfirati unul cate unul. Nu le trebuie mult timp sa se coaca.

La final, scoatem carnea, o portionam si din vasul in care am facut carnea, punem iar pe aragaz, turnam inca vin alb si dam la foc domol sa formam un sos. Amestecam cu o lingura de lemn, si la final dupa 3 minute punem putin demiglasse (1 lingurita cu apa). Mai dam 2 clocote si turnam printr-o sita peste carne. 

Servim cu un vin rosu sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc si carnati la cuptor cu cartofi natur