Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor

de Irina in Pui, 30 Ian 2014 | 11229 vizualizari

 

Am remarcat mai demult la Sylvia o reteta de cocosel la cuptor si mi-a atras atentia, mai ales ca tot ma uitam si eu prin magazine dupa ei...cocoseii! :)
Va spun de la inceput ca au fost foarte buni la gust si carnita tare frageda. Mai mult de atat, i-am preparat cat se poate de simplu, doar cu plante aromatice si putin vin alb, iar garnitura a fost din cartofi facuti tot la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 2 cocosei
  • ierburi aromate
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor:

Intai am pregatit cocoseii: i-am spalat si curatat bine, dupa care i-am pus intr-o tava. 

Am condimentat cocoseii cu sare si piper si ierburi aromate: rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, in cantitati nu foarte mari, pentru ca fiecare planta in parte are o aroma destul de puternica. 

Am folosit cartofi ca garnitura, asa ca am curatat si spalat vreo 5-6 cartofi, destul de mari, pe care i-am taiat apoi in sferturi.

Am aranjat cartofii in tava, pe langa cocosei si i-am condimentat si pe ei.

Am stropit totul cu foarte putin ulei si vin alb si am pus tava in cuptor.

Dupa 45 de minute am scos tava din cuptor si am stropit carnea si cartofii cu zeama ce s-a scurs. Am mai lasat-o cat sa se rumeneasca frumos carnita.

Am scos cocoseii pe un platou si am aranjat de jur-imprejur cartofii.  Am stropit masa si cu nitel vin, ca sa alunece mancarea mai bine! 

Pofta buna si voua! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

diaconta 1

30.01.2014, 22:32

Mamaaaaaaaaaa cum arata

mihaelam90 1

31.01.2014, 00:18

tare aratosi

lucy2002 1

08.02.2014, 11:58

Arata foarte bine !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de castraveti murati cu pui