Conopida pane

de T I M E A in Mancaruri de legume, 2 Oct 2012 | 4456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)

Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.

Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.

Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.

Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

T I M E A 1

04.10.2012, 22:42

Ruxy

diaconta 1

08.10.2012, 15:17

ce-mi place
demult n-am facut

T I M E A 1

08.10.2012, 19:18

Dia si eu fac mai rar ca doar eu mananc.

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de branza