Copanele de pui in sos de dovlecel

de Valclaudia in Pui, 11 Aug 2013 | 3573 vizualizari

 

o mancarica tare gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 5 copanele de pui (gata marinate din comert)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 4 linguri de ulei
  • 1 dovlecel mediu
  • 500g rosii
  • 1 cutiuta bulion
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui in sos de dovlecel:

Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Dovlecelul il spalam si taiem doar capetele,il impartim in jumatate si scobim mijlocul cu semintele (pastram coaja daca nu este prea batran dovlecelul).


Trecem aceste legume prin robot si le calim in ulei,cca 10 minute.


Spalam rosiile, le zdrobim tot la robot. Cand legumele sunt calite, adaugam copanelele si 1/2 cana cu apa+ condimentele. Lasam sa fiarba la foc mic, cand scade apa adaugam rosiile pasate,foaia de dafin si bobitele de mustar si din nou lasam sa fiarba incet tinand vasul acoperit cu un capac. Cand carnea este fiarta (incercam cu o furculita daca s-au patruns prin fiert copanelele),adaugam bulionul, mai lasam cca 5 minute sa se intrepatrunda aromele si stingem focul.


Presaram patrunjel verde tocat si lasam mancarea acoperita cel putin 5 minute inainte de servire.


 

TIPS-URI

1

ar fi mers excelent cu mamaliguta dar am renuntat la idee pentru ca se incalzise suficient in bucatarie si ne era prea foame...

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui in sos de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

T I M E A 1

11.08.2013, 23:00

buna mancare ai facut Claudia

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:57

Arata foarte bine! Desi nu mananc pui, imi cam face cu ochiul ce-i in farfurie

laura_n 1

12.08.2013, 18:23

o bunatate sosul asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei