Cornete

de danakarin in Prajituri, 27 Noi 2011 | 11209 vizualizari

 

M-am hotarit sa fac azi aceasta prajitura, mult draga inimii mele....din mai multe motive. In primul rind pentru ca nu am postat nimic special de ziua mea, apoi pentru ca azi e la noi prima duminica de Advent, cele 4 saptamini care preced Craciunul. Iar azi dimineata am aflat ca e si ziua de nastere a Cristinei, deci, cu atit mai bine se potriveste o prajitura ciocolatoasa.
Va invit sa gustati. Si sa ascultati un cantecel :

http://www.youtube.com/watch?v=wBe_n1kQ948&feature=related

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina

Pentru Crema: 

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g unt
  • 25 g cacao

Pentru glazura:

  • 50 g zahar
  • 4 llinguri de cacao
  • 20 g unt

pentru crema:

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g unt
  • 25 g cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete:

Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3 placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam din fiecare cite un cornet. Repetam operatia pina se termina aluatul. Mie mi-au iesit 25 de bucati.


Pregatim glazura. Eu am folosit una din comert, pe care am topit-o pina la consistenta dorita, si am inmuiat fiecare cornet, in asa fel incit sa aiba o margine uniforma.si le-am lasat sa se usuce.


Intre timp am pregatit crema, amestecind zaharul cu cele doua oua si cacaoa pe aburi, iar atunci cind aceasta compozitie s-a ingrosat, am racit-o si am adaugat untul, amestecind pina la omogenizare. Am pus crema in congelator pentru 10-20 de minute , dupa care am amestecat-o din nou pina a deventit spumoasa si s-a deschis la culoare. Am umplut cornetele si voila !

 

TIPS-URI

1

Placintelele de aluat din care se formeaza cornete trebiue sa fie moi si maleabile, daca se coc prea mult, nu se mai pot forma dupa dorinta.

2

Nu puneti mai mult de 3 bucati la copt, nu veti reusi sa formati mai mult de 3 cornete

3

Dupa fiecare runda curatiti fundul tavii si ungeti din nou.

4

Aceaste operatii necesita un pic de exercitiu....dar daca respectati 3 minute de copt,  este ok.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

danakarin 1

18.12.2012, 20:47

Esti super draguta Cris nici nu merit eu atatea...

Bya Ralu 1

21.02.2013, 11:34

iri_iri 1

21.02.2013, 13:19

multa munca dar se merita.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Cornete cu crema Raffaello