Cornete

de danakarin in Prajituri, 27 Noi 2011 | 10636 vizualizari

 

M-am hotarit sa fac azi aceasta prajitura, mult draga inimii mele....din mai multe motive. In primul rind pentru ca nu am postat nimic special de ziua mea, apoi pentru ca azi e la noi prima duminica de Advent, cele 4 saptamini care preced Craciunul. Iar azi dimineata am aflat ca e si ziua de nastere a Cristinei, deci, cu atit mai bine se potriveste o prajitura ciocolatoasa.
Va invit sa gustati. Si sa ascultati un cantecel :

http://www.youtube.com/watch?v=wBe_n1kQ948&feature=related

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina

Pentru Crema: 

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g unt
  • 25 g cacao

Pentru glazura:

  • 50 g zahar
  • 4 llinguri de cacao
  • 20 g unt

pentru crema:

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g unt
  • 25 g cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete:

Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3  placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam din fiecare cite un cornet. Repetam operatia pina se termina aluatul. Mie mi-au iesit 25 de bucati.

Pregatim glazura. Eu am folosit una din comert, pe care am topit-o pina la consistenta dorita, si am inmuiat fiecare cornet, in asa fel incit sa aiba o margine uniforma.si le-am lasat sa se usuce.

Intre timp am pregatit crema, amestecind zaharul cu cele doua oua si cacaoa pe aburi, iar atunci cind aceasta compozitie s-a ingrosat, am racit-o si am adaugat untul, amestecind pina la omogenizare. Am pus crema in congelator pentru 10-20 de minute , dupa care am amestecat-o din nou pina a deventit spumoasa si s-a deschis la culoare. Am umplut cornetele si voila !

 

TIPS-URI

1

Placintelele de aluat din care se formeaza cornete trebiue sa fie moi si maleabile, daca se coc prea mult, nu se mai pot forma dupa dorinta.

2

Nu puneti mai mult de 3 bucati la copt, nu veti reusi sa formati mai mult de 3 cornete

3

Dupa fiecare runda curatiti fundul tavii si ungeti din nou.

4

Aceaste operatii necesita un pic de exercitiu....dar daca respectati 3 minute de copt,  este ok.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

danakarin 1

18.12.2012, 20:47

Esti super draguta Cris nici nu merit eu atatea...

Bya Ralu 1

21.02.2013, 11:34

iri_iri 1

21.02.2013, 13:19

multa munca dar se merita.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!