Cornulete cu rahat

de marianascarlat in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 8951 vizualizari

 

Daca tot m-am pornit sa postez cornuri, hai sa va mai arat ce alte cornuri mai fac.
Le-am prestat ieri, asa ca va invit sa serviti!
Am mai multe retete de cornulete, dar niciunele nu sunt la fel de bune ca astea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g margarină Unirea
  • 2 ouă
  • 200g smântână
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • puţină sare
  • făină cât cuprinde (cam 1kg)
  • umplutura pe care o dorim (rahat, nuci cu gem, marmeladă)
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta si pe urma toate ingredientele.

Se frământă  până când coca se desprinde după mână.

Se împarte coca în trei părţi. Se ia pe rând câte o bucată de cocă. Se mai frământă un pic, după care se întinde o foaie care se taie în forma dorită(romburi, triunghiuri...). Se aşază umplutura la un capăt, se rulează şi se pune cornuleţul în tava de la aragaz. Se procedează la fel cu toată coca. După ce se coc se pudrează cu zahăr pudră.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus se obtin cal putin 150 de cornulete.

2

Se pot pastra mai multe zile, chiar sunt mai fragede dupa o zi, doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

diaconta 1

09.03.2013, 23:20

cu siguranta foarte bune

MotanLaOale 1

10.03.2013, 01:25

marianascarlat 1

10.03.2013, 07:32

Intradevar sunt tare buna! Multumesc pentru aprecieri Laura, Medy, Rocsi, ralu, criatina, MotamLaOale!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat