Cornuri cu ciocolata

de La Ancuta in Dulciuri, 15 Dec 2011 | 4705 vizualizari

 

Incet, incet incep si eu pregatirile pentru sarbatori. Pentru astazi am testat un nou aluat de cozonac, de data aceasta cu iaurt. Reteta o am de la Ruxy iar cozonacii ii voi face sigur dupa aceasta reteta. Testul l-am facut pe niste cornuri pufoase cu ciocolata, numai bune pentru micul dejun, alaturi de o cafea calda.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 g iaurt
  • 3 oua
  • 135 g unt
  • 200 g lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 230 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 35 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • crema de ciocolata (finetti)
  • nuca taiata
  • Pentru finisat:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Avem grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam 5 minute pana creste putin.


Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc apoi adaugam drojdia activata. Pe margini adaugam restul de zahar, vanilia si coaja de lamaie. Peste faina adaugam ouale si incepem sa framantam. Urmeaza iaurtul,

esenta de rom si praful de sare iar apoi laptele caldut si untul topit. Framantam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.


Daca aveti masina pentru paine puteti sa framantati aluatul cu masina sau cu robotul de bucatarie. Daca va hotarati sa framantati cu mana trebuie sa va inarmati cu putina

forta si rabdare.


Dupa ce am framantat aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora si jumatate).


Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti egale. Luam o bucata de aluat si intindem o foaie rotunda, nu prea groasa. Taiem foaia cu pintenul in 12 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem o lingurita din amestecul de ciocolata cu nuca si apoi rulam spre varf.


Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam 15-20 de minute la crescut, la loc cald.


Dupa ce au crescut, ungem cornurile cu galbenus desfacut cu 2 linguri de lapte.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.


Scoatem din cuptor si lasam la racit.


La fel vom proceda si cu celelalte trei bucati de aluat.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mena29 1

18.12.2011, 18:07

Este aproape sigur ca nu mai ai la aceasta ora insa cu siguranta au fost delicioase asa ca o sa-mi notez reteta sa o incerc si eu!

La Ancuta 1

20.12.2011, 15:09

Mena pentru tine mai fac o portie

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 17:50

ador cornurile cu ciocolata,sunt asa bune cu o cana de lapte alaturi...iar ale tale au iesit delicioase,pufoase si frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Croissante ultrarapide