Cornuri de Bratislava

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2013 | 1710 vizualizari

 

Mi-au placut foarte mult cand le-am vazut la Gaby.Numai ca eu eram sa le uit in cuptor:))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 600 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • UMPLUTURA
  • 200 g nuca macinata
  • 30 g stafide
  • coaja rasa de portocala
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa
  • UNS
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Aluat-dizolvam drojdia in laptele incalzit usor,si lasam la dospit cca 5 min.


Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea,adaugam ouale batute,untul topit si racit,laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios.


Acoperim si dam coca la rece.


Amestecam nuca cu stafidele si coaja de portocala


Amestecam apa cu zaharul si punem pe foc sa fiarba 3 min,turnam treptat siropul fierbinte pestre nuca si omogenizam.


Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati egale,


Luam fiecare bucata o aplatizam si o intindem in forma de elipsoida,punem cate o lingura de umplutura si o intindem.


Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava,


Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,(lasand loc intre ele)


Ungem cornurile cu galbenusul de ou si lasam sa se usuce


Inaintede a baga tava la cuptor ungem cornurile cu albusul de ou,


Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos.


Sursa de inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Lau 1

07.02.2013, 08:47

dia ma atrageau prea tare ca sa le fac merg de minune la pachetel la gradi

adriana65 1

07.02.2013, 20:33

mama le face. bune bune

Lau 1

07.02.2013, 21:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava