Cozonac cu nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 3 Ian 2012 | 4240 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la bunica si numai asa se fac cozonacii in familia mea, cu nuca sau cu mac. Pe site am vazut ca se numeste altfel dar eu asa l-am mostenit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180g untura
  • 1 lingurita rasa sare
  • 80g drojdie
  • 500ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg nuca
  • 4 albusuri
  • 600g zahar
  • 8 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit.


Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate putin.


Se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie si faina.


Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga untura topita.


Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.


Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)


Se pune zaharul cu zaharul vanilat intr-un ibric cu apa cat sa il acopere si se pune la foc mic pana se topeste tot zaharul.


Se ia de pe foc, se adauga romul si se toarna peste nuca macinata in prealabil, se amesteca bine si se lasa la racit.


Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu nuca usor prin rasturnare cu lingura.


Cand aluatul este crescut se imparte in 4 (din aceste ingrediente ies 4 cozonaci cu nuca).


Se intinde o foaie subtire din aluat, se pune 1/4 din nuca pe toata suprafata si se ruleaza.


Se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute.


Se introduce in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 30-40 minute.


Se scot, se ung cu ou, se presara cu zahar tos si se mai introduc in cuptor inca 20-30 minute.


Se scot din cuptor se lasa la racit 10 minute, se scot din tava si se lasa la racit acoperiti ci prosop.


Eu am facut si cozonac cu rahat si unul din ramasite cu putina nuca, stafide si ciocolata rasa. Au iesit foarte buni.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

01.04.2012, 22:00

Zamfira 1

01.04.2012, 22:04

oho...asta DA

MotanLaOale 1

01.04.2012, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati