Cozonac cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 9 Apr 2012 | 3043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 cozonaci:
  • - 1 kg faina
  • - 4 oua
  • - 200 gr zahar
  • - 150 ml ulei
  • - 500 ml lapte
  • - 2 pliculete drojdie uscata
  • - 1/4 lingurita sare
  • - coaja rasa de la o portocala
  • Pt umplutura:
  • - 1 albus ou
  • - 7 linguri zahar
  • - 300 gr nuca macinata
  • - 1 esenta rom
  • - 7-8 linguri lapte
  • Pt uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de portocala, apoi turnam drojdia dospita si amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si laptele caldut amestecat cu zaharul. Framantam bine cu mana adaugand spre final si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini. Toata operatiunea nu tine mai mult de 20 min. Acoperim si punem la cald pt aprox 1 ora.


In acest timp pregatim umplutura. Batem spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele.


Daca aluatul si-a dublat volumul, trecem la treaba. Intindem doua foi (se intinde foarte usor cu mana cu putin ulei), ungem cu umplutura de nuci si rulam. Ungem tavile cu ulei, punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30-45 min la dospit. Ungem cu galbenusul de ou si dam la cuptor timp de 35-40 minute.


Scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi servim.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Sidy 1

10.04.2012, 07:47

Iar miroase a sarbatoare aici la noi Ce-mi placeeeeee

elucubratiiculinare 1

10.04.2012, 09:29

Foarte bine rumeniti,
ce mult imi plac

T I M E A 1

10.04.2012, 13:33

multumesc! eu sarbatoresc de doua ori deci pregatiri duble .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Baigli-cozonac cu nuca