Cozonac cu nuca si rahat

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Dec 2012 | 2297 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 cozonaci avem nevoie de:

  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura nesquik
  • 1 lingura cacao
  • rahat

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Pregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute.


Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si galbenusul, zaharul si praful de sare.


Adaugam maiaua, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.


Obtinem un aluat elastic, care nu se prinde de mana.


Lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.


Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, apoi intindem nuca amestecata cu cacao, nesquik-ul si zaharul, iar peste nuca punem bucatele rahat.


Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.


Rulam strans, apoi le impletim in 2 si ii punem in tavile tapetata cu hartie de copt si putin ulei si ii lasam la crescut inca o ora.


Dupa ce crescut ungem cozonacii cu amestecul de oua si lapte si dam tavile la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

29.12.2012, 20:37

Foarte bun si gustos.Bravo

Lau 1

29.12.2012, 21:28

foarte bun

ANNA_46 1

30.12.2012, 14:58

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos