Cozonac cu nuca si rahat

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Dec 2012 | 2202 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 cozonaci avem nevoie de:

  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura nesquik
  • 1 lingura cacao
  • rahat

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Pregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute.


Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si galbenusul, zaharul si praful de sare.


Adaugam maiaua, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.


Obtinem un aluat elastic, care nu se prinde de mana.


Lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.


Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, apoi intindem nuca amestecata cu cacao, nesquik-ul si zaharul, iar peste nuca punem bucatele rahat.


Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.


Rulam strans, apoi le impletim in 2 si ii punem in tavile tapetata cu hartie de copt si putin ulei si ii lasam la crescut inca o ora.


Dupa ce crescut ungem cozonacii cu amestecul de oua si lapte si dam tavile la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

29.12.2012, 20:37

Foarte bun si gustos.Bravo

Lau 1

29.12.2012, 21:28

foarte bun

ANNA_46 1

30.12.2012, 14:58

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare, cu nuca si finetti