Cozonac cu rahat

de jolygina in Prajituri, 29 Ian 2013 | 2042 vizualizari

 

de cate ori am facut cozonac ,nu am apucat sa ii fac fotografi ,nici cele de la aceasta reteta nu sunt stralucite ,imi este pe duca aparatul dar si asa trebuie sa finalizez retetele

 

INGREDIENTE

  • 2 cubulete de drojdie
  • 1 kg de faina
  • o jumatate de cana de zahar pudra (eu mai pun si indulcitor ,noua ne place mai dulce)
  • 4 oua
  • putina sare
  • 8 linguri de ulei pentru final
  • coaja de la lamaie ,portocala
  • stafide 100g
  • 500 g rahat
  • un galbenus de ou pentru uns
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se topeste drojdia. Cand s-a topit si drojdia adaugam si galbenusurile de la ou, le incorporam bine apoi adaugam treptat faina in ploaie si framantam bine. Cand s-a format coca adaugam albusurile spuma, le incorporam usor pentru a nu-si pierde din volum, apoi adaugam uleiul. Mai framntam pana se incorporeaza si punem coca la loc calduros pentru a dospi timp de 30 de minute.


Impartim coca in 4 si intindem foi din acele 4 bucati. Asezam pe ele rahat, apoi le rulam si apoi le rasucim 2 cate 2. Asezam cozonacii in tava si ii mai lasam la dospit inca 25 de minute. Cand au crescut ii ungem cu galbenusul de ou


Punem cozonacii la cuptor la foc moderat si ii lasam sa se coaca circa 45-50 de minute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mena29 1

12.12.2013, 08:04

Bravo!

jolygina 1

12.12.2013, 08:34

jolygina 1

24.12.2014, 11:44

Am uitat de lapte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca de ciocolata