Cozonac cu rahat

de jolygina in Prajituri, 29 Ian 2013 | 1911 vizualizari

 

de cate ori am facut cozonac ,nu am apucat sa ii fac fotografi ,nici cele de la aceasta reteta nu sunt stralucite ,imi este pe duca aparatul dar si asa trebuie sa finalizez retetele

 

INGREDIENTE

  • 2 cubulete de drojdie
  • 1 kg de faina
  • o jumatate de cana de zahar pudra (eu mai pun si indulcitor ,noua ne place mai dulce)
  • 4 oua
  • putina sare
  • 8 linguri de ulei pentru final
  • coaja de la lamaie ,portocala
  • stafide 100g
  • 500 g rahat
  • un galbenus de ou pentru uns
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se topeste drojdia. Cand s-a topit si drojdia adaugam si galbenusurile de la ou, le incorporam bine apoi adaugam treptat faina in ploaie si framantam bine. Cand s-a format coca adaugam albusurile spuma, le incorporam usor pentru a nu-si pierde din volum, apoi adaugam uleiul. Mai framntam pana se incorporeaza si punem coca la loc calduros pentru a dospi timp de 30 de minute.


Impartim coca in 4 si intindem foi din acele 4 bucati. Asezam pe ele rahat, apoi le rulam si apoi le rasucim 2 cate 2. Asezam cozonacii in tava si ii mai lasam la dospit inca 25 de minute. Cand au crescut ii ungem cu galbenusul de ou


Punem cozonacii la cuptor la foc moderat si ii lasam sa se coaca circa 45-50 de minute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mena29 1

12.12.2013, 08:04

Bravo!

jolygina 1

12.12.2013, 08:34

jolygina 1

24.12.2014, 11:44

Am uitat de lapte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone