Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly

de onuta in Crap / Caras, 12 Iul 2010 | 3439 vizualizari

 

SPER SA VA PLACA NOUA MEA RETETA.

 

INGREDIENTE

  • un crap
  • 200gr malai
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • un varf cutit chilly
  • jumate lingurita mustar
  • sare
  • 1/2 ardei gras,
  • o felie lamaie
  • 2 canute apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly:

1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie.


2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat malaiul mestecand continu .( pentru mamaliga ).


3.Cand mamaliga este aproape gata se adauga galbenusurile de ou , se lasa circa 3 minute dupa care se varsa pe o farfurie si se lasa la racit.


4.Pestele uscat se taie bucati de circa 3cm. ,se trece prin malai pentru a nu se lipi si se pune la prajit in ulei la foc mic circa 6-7 minute., timp in care se prepara pasta de usturoi. cu chilly.


5.Pisam usturoiul , adaugam un varf cutit de chilly, un praf de sare, 2 linguri de ulei,si jumate lingurita mustar si se freaca pana se obtine o pasta omogena.


6.Pestele prajit se aseaza pe un platou .


7.Dupa ce mamaliga s-a racit din ea se fac chiftelute rotunde si se pun si ele la prajt la foc mare timp de 10 minute.


8.Chiftelutele se aseaza pe platou langa peste si alaturi se garniseste cu o felie de ardei gras, in care se toarna pasta de usturoi ( pasta de usturoi se pune in mijlocul feliei de ardei gras pentru a nu se intinde pe platou. ), si o felie de lamaie. Se serveste cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

onuta 1

18.07.2010, 22:36

merci mult ina, si mie imi place pestele foarte mult.si usor si sanatos.

onuta 1

18.07.2010, 22:38

janet, cand mai gatesc peste va invit pe tine si sotul tau la masa.

Cris2711 1

04.03.2011, 18:38

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap ca-n Delta