Crema de zahar ars

de Rocsi in Prajituri, 26 Aug 2012 | 2459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 12 linguri zahar
  • 6 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca.

Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc.

Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin.

Mixam ouale spuma cu restul de zahar.

Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Turnam acest amestec in cratita cu caramel.

Dam crema in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

O lasam pana este bine inchegata si prinde o crusta maronie deasupra.

Cand este gata o lasam sa se racoreasca, apoi o dam apoi la frigider.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (56)

mirela0911 1

27.08.2012, 22:28

Vai Rocsi, de cand poftesc la asa ceva!

Rocsi 1

28.08.2012, 10:55

Poliana!

Rocsi 1

28.08.2012, 10:55

Multumesc Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32