Crema de zahar ars

de simona72 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 8726 vizualizari

 

Cum pe site am vazut acest desert, care se numara printre deserturile copilariei, am zis sa-l fac ca tot nu l-am facut de mult timp. Sunt atit de multe retete de desert incit acum nici nu am timp sa mai repet prajitura, tortul, placinta, tarta, etc... Cred ca este cel mai usor desert, poate sa-l faca oricine.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar brun
  • 1 plic vanilie bourbon
  • pt caramel:
  • 8 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina cind zaharul s-a topit si a capatat o culoare usor aramie. Punem zaharul caramelizat(fierbinte) intr-un vas termorezistent, tapetam fundul si marginile vasului cu zaharul caramelizat. Batem ouale cu zaharul si vanilia cit sa se dezlege bine ouale, adaugam laptele, le amestecam bine pe toate si le turnam in vasul cu zaharul caramel. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 50-60 minute. Serviti simpla sau cu frisca, inghetata, chiar si fructe, cum va place.


Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

zaharul caramel il puteti topi direct in vasul pe care apoi il introduceti in cuptor,din pacate vasele mele au protectie de ebonita la minere si nu le pot baga la cuptor, iar vasele din ceramica nu le pun pe flacara de teama sa nu se sparga

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

13.05.2013, 20:45

Un desert foarte bun

CookieMonster 1

13.05.2013, 21:21

Bya Ralu 1

13.05.2013, 22:18

ceva bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu miez de nuca