Crema de zahar ars

de simona72 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 7649 vizualizari

 

Cum pe site am vazut acest desert, care se numara printre deserturile copilariei, am zis sa-l fac ca tot nu l-am facut de mult timp. Sunt atit de multe retete de desert incit acum nici nu am timp sa mai repet prajitura, tortul, placinta, tarta, etc... Cred ca este cel mai usor desert, poate sa-l faca oricine.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar brun
  • 1 plic vanilie bourbon
  • pt caramel:
  • 8 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina cind zaharul s-a topit si a capatat o culoare usor aramie. Punem zaharul caramelizat(fierbinte) intr-un vas termorezistent, tapetam fundul si marginile vasului cu zaharul caramelizat. Batem ouale cu zaharul si vanilia cit sa se dezlege bine ouale, adaugam laptele, le amestecam bine pe toate si le turnam in vasul cu zaharul caramel. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 50-60 minute. Serviti simpla sau cu frisca, inghetata, chiar si fructe, cum va place.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

zaharul caramel il puteti topi direct in vasul pe care apoi il introduceti in cuptor,din pacate vasele mele au protectie de ebonita la minere si nu le pot baga la cuptor, iar vasele din ceramica nu le pun pe flacara de teama sa nu se sparga

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

13.05.2013, 20:45

Un desert foarte bun

CookieMonster 1

13.05.2013, 21:21

Bya Ralu 1

13.05.2013, 22:18

ceva bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars