Crema de zahar ars decorata cu kiwi

de roxanabucataras in Dulciuri, 17 Oct 2011 | 2026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 270 g zahar
  • 1/2 litru lapte
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 2 kiwi  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars decorata cu kiwi:

Pun laptele intr-un ibric sa se incalzeasca putin. Intr-un bol, bat ouale cu 170g de zahar, zaharul vanilinat si un pic de sare, pana se topeste zaharul (eu am folosit telul). Adaug laptele si mai amestec putin cu telul.


Intr-o cratita pun 100g de zahar sa se topeasca pe foc mic. Din cand in cand mai misc cratita, iar cand s-a topit zaharul de tot iau cratita de pe foc si o invart in asa fel incat caramelul acela ce se formeaza din zaharul topit sa se "urce pe pereti" cat se poate de mult, cu mare mare grija. Pun compozitia preparata din lapte, oua si zahar in cratita si o bag la cuptor (la temperatura medie), in tava de cuptor in care pun apa pana la refuz.


Faptul ca va fierbe in apa va face crema de zahar ars sa iasa fina.


O las la cuptor o ora/o ora si 15 minute.


Cand scot crema din cuptor o las sa se raceasca bine dupa care o bag la frigider. E foarte buna rece de la frigider. Tai o felie ca dintr-un tort, pun pe farfurie si decorez cu kiwi.


Curat kiwi de coaja, il spal si il tai feliute pe care le crestez intr-o parte pana la jumatate. Iau 2 feliute si le impreunez chiar unde le-am crestat, sa intre una in alta.


Crema de zahar ars va fi dulce, kiwi acrisor...o combinatie interesanta.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars decorata cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Cris2711 1

18.10.2011, 12:07

LUK 1

18.10.2011, 15:53

tare buna crema de zahar ars

roxanabucataras 1

19.10.2011, 09:58

mmmmmmm da da
multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars