Cremsnit(ciocolatos)

de Ligia Bxl in Prajituri, 28 Noi 2013 | 5639 vizualizari

 

De cand nu am mai mancat un cremsnit,asa ca am dat o fuga pe la magazinul romanesc si am cumparat tot ce-mi trebuie.
Cum se apropie sarbatorile i-am dar o culoare mai speciala ca sa va duca cu gandul la bradutul frumos impodobit,omatul (pe care eu rar il vad aici).
Asa cum am vazut pe aici acelasi fel de cremsnit,vreau sa va arat o alta forma si un alt gust mai aparte dar nu prea departe de cel real. :)

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 1 pachet crema pentru cremsnit
  • 1 pachet de foi cremsnit
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1/2 plic gelatina
  • decoratii:frisca si figurine(braduti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit(ciocolatos):

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit.

Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi cateva minute la treapta 3 pana cand crema se ingroasa.

Se intinde aceasta crema pe prima foaie apoi se pune a doua foaie si se da la rece.

Pe cutia cremei scrie ca se lasa la frigider 3 ore dar eu nu am lasat-o decat 1 ora(pentru ca foile sa nu se inmoaie prea rau).

Se face glazura de ciocolata la bain marie,se topesc ciocolata,untul si se adauga frisca lichida,se amesteca pana se omogenizeaza.

Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor dupa ambalaj.

Preparam frisca,se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pana se ingroasa.

Se potioneaza prajitura cu un cerc de inox si se asambleaza fiecare.

Atentie nu se scoate cercul pana nu a fost asamblata prajitura in intregime!

Peste prajitura portionata se pune frisca si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.

Peste frisca se pune glazura de ciocolata si se niveleaza si aceasta,si se da la rece pana cand se inmoaie foile(ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte ptr a nu se topi frisca).

Se orneaza dupa preferinte(eu am ornat cu frisca si figurine braduti).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit(ciocolatos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lia_ 1

30.11.2013, 06:06

arata foarte festiv. bravo!
crema se face destul de repede si in casa, dar imi place aia fara albusuri.

Ligia Bxl 1

30.11.2013, 10:52

merci Lia,da poti face si in casa ca e mai buna

Ancutsa 1

31.03.2020, 19:56

Ce frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Un altfel de cremsnit