Crochete de dovlecei cu somon afumat

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2016 | 4564 vizualizari

 

Pot să spun că adorăm aceste preparate cu dovlecei, iar eu am început să testez fel și fel de combinații.
Aceste crochete de dovlecei cu somon afumat, au fost cele mai apreciate de până acum  și au fost servite calde, cu un sos rece, de usturoi și iaurt.
Sunt foarte bune și reci, sunt bune de luat și la pachet, deci merită preparate.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 200 g somon afumat
  • 100 g ricotta
  • 2 ouă
  • 250 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de dovlecei cu somon afumat:

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.

Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.

Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.

Cine dorește, îi poate scurge.

Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl răzuim.

Trecem somonul prin robot, tocăm și pătrunjelul și adăugăm toate ingredientele tocate, peste dovlecei.

Adăugăm și ricotta și ouăle, puțin piper, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm treptat pesmetul, până vom obține o compozitie care se poate prelucra.

Nu trebuie sa fie tare, doar sa fie ușor legată.

Chiar daca este lipicioasă, o lăsăm așa, că se poate prelucra.

Eu am pus aproximativ 125  g pesmet.

Restul de pesmet îl presărăm pe un platou  și vom tăvăli crochetele de dovlecei prin el, înainte de a le așeza în tavă.

Ne umezim mâinile și formăm crochetele de dovlecei și somon, apoi le tăvălim prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le dăm la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și ușor crocante la exterior, cam 35 de minute.

Le servim apoi cu un sos de usturoi și iaurt, sau după preferințe.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de dovlecei cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ksenya 1

12.07.2016, 09:41

nu ma dau inlaturi de la peste! Imi plac crochetele de dovlegel mai ales ca ai adaugat somon

RuxyRux 1

17.07.2016, 00:03

O reteta grozava! Merisor drag, ti-au iesit tare bine!

Zamfira 1

19.07.2016, 09:01

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painea copilariei noastre :)