Croque-monsieur

de Sylvia in Sandvisuri, 10 Sep 2014 | 11022 vizualizari

 

Este una din emblematicele retete ale bucatariei franceze, zvonurile spun ca a aparut de prin anii 1910 la Paris, Marcel Proust il mentioneaza in scrierile lui in 1919 , binenteles ca primul dictionar al academiei franceze il mentioneaza, este celebru, magic si usor de facut :) . Este un fel de alinare a tuturor simturilor, incepand cu mirosul, cu vazul, cu sufletul....stiind ca te vei desfata cu o minunatie crocanta, fierbinte si cu aroma de sunca si cascaval. V-am facut pofta?

 

INGREDIENTE

  • felii de paine patrata
  • putin unt topit
  • 2 linguri de smantana
  • 2 felii de sunca
  • cascaval ras fondant
  • sare
  • piper
  • putina nucsoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croque-monsieur:

Reteta clasica este extrem de simpla , paine, putin unt , sunca si cascaval la interior , unt si cascaval deasupra si incalzit la tigaie sau in cuptor. Dar de la clasicul si vechiul croque-monsieur s-a pornit intr-o multime de directii, azi este unul dintre cele mai variate si iubite de catre francezi, il gasim facut cu tot felul de paini, de branzeturi, vegetarian, in varianta dulce-sarata sau de ce nu varianta dulce cu banane si zahar pudra. 

Eu o sa va prezint astazi varianta clasica imbunatatita cu care garantat aveti cel mai aromat si bun croque-monsieur gustat vreodata. 

Prepararea este extrem de simpla si rapida. Se incinge cuptorul la 200 grade. 

Feliile de paine se pun direct  pe tava pentru cuptor , se pensuleaza cu unt topit partile care vor fi la exterior ca sa fie crocante si aromate. Se tartineaza cele 2 felii cu smantana, se adauga sare si piper  si un fir de nucsoara. Se pune sunca pe una dintre felii, peste ea se pune cascavalul ras si apoi se inchide sandwich-ul, facand in asa fel incat cea de-a doua felie sa aiba deasupra partea tartinata cu smantana. Se adauga cascaval ras deasupra cu multa generozitate si se pune pret de cateva minute la cuptor pana se topeste cascavalul. 

Se serveste fierbinte, cu salata, cu cartofi prajiti , cu ce va doreste inima, este asa cum spunea un leac pentru suflet si minte, un sandwich magic, nu mai stati pe ganduri si testati reteta :) . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croque-monsieur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sylvia 1

11.09.2014, 20:01

Ma bucur ca va place !

Xandrinne 1

13.09.2014, 11:36

Irina 1

17.09.2014, 12:09

wow, Sylvie, diseara asta pregatesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Croque Monsieur