Cus-cus exotic

de Toamna07 in Pui, 1 Iun 2012 | 7835 vizualizari

 

In general cuscus(couscous) este asociat cu mancarea marocana, dar este savurat atat in Africa, cat si in Orientul Mijlociu. Datorita usurintei in preparare precum si datorita beneficiilor pe care le aduce acest produs sanatatii, a devenit foate popular si in alte parti ale lumii.
Reteta mea este una delicioasa ,exotica cu gusturi tropicale ! :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 300 g cuscus
  • 600 g piept de pui
  • 1 avocado
  • 1 lamaie
  • 2 portocale
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 linguri cu ulei de masline pentru dressing + 3 linguri pentru fript piept de pui
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus exotic:

Mod de preparare :


Pieptul de pui se spala ,se sterge si se asezoneaza cu sare si piper.Incingem ,intr-o tigaie, putin ulei de masline si  frigem pieptul de pui  ,la foc mic. Cand este gata se taie in bucatele si se lasa deoparte pana pregatim celelalte ingrediente .
Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor dupa plic(prin fierbere, 5 minute ) sau se toarna 3 litri de apa clocotita peste el, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se umfle.Se scurge surplusul de apa.
Am taiata marunt patrunjelul ,am curatat un avocado si o portocala(fara partea alba , doar pulpa) pe care le-am taiat cubulete.
Am stors o  portocala si o lamaie ,am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper.Acest dresing l-am turnat peste cuscus .Am amestecat usor si am continuat cu pieptul de pui taiat cubulete,patrunjelul, avocado si portocala .

Am servit alaturi de un Cocktail Campari Orange ! :)

50 ml. bitter Campari
150 ml. suc natural de portocale
cuburi de gheata

Deosebit de gustos !


Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus exotic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana si cus-cus