Deliciu cu portocale

de susu in Prajituri, 24 Feb 2010 | 1420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:  
  • 150 g ciocolata neagra amaruie (eu am pus cu alune de padure intregi)
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 80 g zahar
  • 40 g unt
  • 1/2 pachet drojdie uscata
  • 1 mana de alune padure si stafide (le-am luat din cereale)
  • un praf de sare
  • 1 mana de nuci
  • cognac vreo 3-4 linguri
  •   Pentru ornat:  
  • 2 portocale
  • 100 ml frisca
  • 1/2 ciocolata alba
  • 2 portocale  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu portocale:

Se freaca spuma untul la temperatura camerei. Ciocolata neagra se topeste la bain marie si se varsa peste unt. Se amesteca bine. Alunele si stafidele se hidrateaza in cognac. Nucile se dau prin masina si se pun in untul cu ciocolata. Galbenusurile se freaca cu putina sare si apoi cu zaharul treptat.



Se adauga si galbenusurile la compozitie. Albusul se bate spuma si faina se cerne cu drojdia. Se adauga alunele si stafidele impreuna cu cognacul si se incorporeaza ultimele albusul spuma si faina in doua transe amestecand de jos in sus. Se pune in forma de tort si se da la cuptor la foc foarte mic pe gratarul din mijloc. Se tine 30 minute avand in vedere ca este o compozitie mica, din mai putine oua. Se face crme ganache punand pe foc mic frisca cu ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana la topire nelasand sa fiarba. Cand a ajuns la temperatura camerei se baga la frigider pana a doua zi sau pentru minim 5 ore.



Se pun felii micute de portocale pe blat apoi se bate crema cu mixerul si se intinde deasupra prajiturii. Am facut niste rulouri micute din coaja de portocala careia i-am mai luat din pielita alba.Le-am taiat frumos si le-am fixat cu scobitori. Am presarat coaja rasa si suvite de portocala. Am mai folosit felii de portocala intr-un buchetel pentru mijloc.



Se taie prajitura cu putere pentru ca veti intalni si nucile intregi si feliile de portocala. Combinatia de ciocolata, alune si portocala a fost o nebunie. Se poate manca deasemenea si coaja rasa de portocala dar fara melcii cu scobitori.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

25.02.2010, 23:55

Bun, bun, foarte bun, vin si eu la o feliuta mica, mica!

Oana 1

26.02.2010, 10:24

Foarte frumos!

elena1988 1

12.03.2011, 14:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu piscoturi