Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura

de oanapl in Prajituri, 1 Iul 2018 | 3460 vizualizari

 

Acest cheesecake delicios l-am pregătit pentru soacra mea, cu ocazia zilei de naștere și nu am făcut poze cu secțiunea. Îi urez la mulți ani cu sănătate și să aibă parte numai de bucurii!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 150 g biscuiți cu cacao
  • 80 g unt
  • pentru cremă:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml smântână (cel putin 25% grăsime)
  • 120 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
  • 300g zmeură + 2 linguri de zahăr
  • 10 g gelatină granulată
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura:

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. 


Crema:
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.

 Pui zmeura într-o crăticioară și o pasezi cu o furculiță, adaugi zahărul, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. Treci compoziția printr-o sită și o lași să se răcească. Pui gelatina la hidratat în 50ml de apă, apoi o topești pe baie de aburi și o adaugi peste zmeura răcită.

 Mixezi frișca lichidă cu smântâna și zahărul pudră până se întărește puțin. Adaugi apoi mascarpone rece, puțin câte puțin. Mixezi până obții o cremă omogenă și adaugi vanilia. 

Împarți crema în două boluri. Într-un bol pui ciocolata topită și răcită,iar în celălalt bol pui zmeura.

Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider și torni crema de ciocolată, iar deasupra torni crema de zmeură. Păstrezi câte 100g din fiecare cremă pentru a orna prăjitura.
Pui cheesecake-ul la frigider pentru câteva ore.
Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 
Decorezi prăjitura cu crema păstrată.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca