Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura

de oanapl in Prajituri, 1 Iul 2018 | 1639 vizualizari

 

Acest cheesecake delicios l-am pregătit pentru soacra mea, cu ocazia zilei de naștere și nu am făcut poze cu secțiunea. Îi urez la mulți ani cu sănătate și să aibă parte numai de bucurii!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 150 g biscuiți cu cacao
  • 80 g unt
  • pentru cremă:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml smântână (cel putin 25% grăsime)
  • 120 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
  • 300g zmeură + 2 linguri de zahăr
  • 10 g gelatină granulată
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura:

Blat:

Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.

Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema.




Crema:

Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.


Pui zmeura într-o crăticioară și o pasezi cu o furculiță, adaugi zahărul, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. Treci compoziția printr-o sită și o lași să se răcească. Pui gelatina la hidratat în 50ml de apă, apoi o topești pe baie de aburi și o adaugi peste zmeura răcită.


Mixezi frișca lichidă cu smântâna și zahărul pudră până se întărește puțin. Adaugi apoi mascarpone rece, puțin câte puțin. Mixezi până obții o cremă omogenă și adaugi vanilia.


Împarți crema în două boluri. Într-un bol pui ciocolata topită și răcită,iar în celălalt bol pui zmeura.



Asamblare:

Scoți blatul de biscuiți din frigider și torni crema de ciocolată, iar deasupra torni crema de zmeură. Păstrezi câte 100g din fiecare cremă pentru a orna prăjitura.

Pui cheesecake-ul la frigider pentru câteva ore.

Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.

Decorezi prăjitura cu crema păstrată.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

05.07.2018, 15:24

Delicios!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:51

Ancutsa 1

07.01.2021, 20:31

Frumos si delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu pui si pate de ficat
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca