Desert cheesecake cu jeleu de caise

de lucy2002 in Dulciuri, 9 Aug 2019 | 2729 vizualizari

 

Un desert rapid care ne place mult, mai ales in perioadele calduroase cand nu iti vine sa pornesti cuptorul pentu a face ceva dulce. Mi-a placut reteta Jamilei de unde m-am inspirat, dar am mai modificat gramajele pe ici colo si am introdus un plic de budinca de lamaie si mi-a placut mult ce-a iesit.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 gr biscuiti maruntiti (foarte fin)
  • 150 gr unt 82%, topit
  • Crema
  • 1 kg branza de vaci ( de la Lidl)
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 180 gr zahar
  • un plic zahar vanilinat
  • 40 gr praf budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de smantana grasa 20%
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • Jeleu
  • 500 gr caise
  • 4-5 linguri de zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • Decor
  • afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de caise:

Maruntim biscuiti foarte fin.

Topim untul.

Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune intr-o tava cu inel detasabil si-l vom presa cu lingura sau cu un pahar. Dupa aceasta operatiune dam tava la frigider si ne ocupam de crema.

Punem la hidratat cele 20 gr de gelatina pentru crema de branza.

Preparam plicul de budinca conform instructiunilor de pe el, folosind 500 ml de lapte si lasam budinca sa se racoreasca la temperatura camerei.

 Hidratam 15 gr de gelatina pentru jeleu.

 Intr-o cratita punem caisele (spalate si fara samburi), zaharul, un pic de apa 50 ml si lasam pe foc pana se inmoaie bine, dupa care dam la blender si-l facem piure, il lasam sa se racoreasca. Cand piureul este caldut, adaugam gelatina (15gr) hidratata si amestecam foarte bine. Jeleul este gata si-l dam la frigider.

 Mixam branza de vaci cu smantana, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie.

Gelatina (20gr) se adauga in budinca calduta si amestecam foarte bine, dupa care o adaugam in crema de branza si amestecam cu mixerul bine. Crema este gata .

Aducem tava de la frigider si punem 3 linguri din crema de branza peste stratul de biscuiti si cu ajutorul lingurei de inghetata luam cateva cupe din jeleu si le punem in tava peste stratul de branza. Deasupra se aduga crema de branza si se niveleaza frumos. Jeleul il punem putin pe foc sa se inmoaie( nu fierbinte si nici cald) si-l turnam deasupra peste crema de branza. Jeleul fiind lichid, rotim un pic tava si el se va uniformiza.

Decoram cu afine sau ce ce vreti voi si-l dam la frigider pentru 4-6 ore sau pana a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

inainte de a o portiona, se scoate din frigider penttu 15-10 minute la temperatura camere i(pentru a se desprinde usor de tava )

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de nuci si dulce de leche - reteta cu nr 800