Desert eclere cu ciocolata

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2018 | 2626 vizualizari

 

Desertul urmator nu mai are nevoie de nici o introducere, toti visam la el ori de cate ori ne e pofta de ceva dulce. Ok, prepararea lui nu e chiar floare la ureche, dar – hei – de asta sunt aici! Voi pregati eclere cu crema de ciocolata si sunt convinsa că vor iesi mi-nu-na-te!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • apa - 150 ml
  • ulei - 75 ml
  • faina - 100 g
  • oua - 3 buc.
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • ciocolata neagra - 100 gr
  • smantana lichida - 100 ml
  • unt - 50 gr
  • coaja rasa de portocala - 1 lingurita
  • esenta de rom - o lingurita
  • creme patisserie - 100 ml
  • fulgi de ciocolata neagra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu ciocolata:

Chiar daca pare o reteta complicata, o sa vezi ca nu e deloc greu!


Pregateste mai intai cojile de eclere: pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca adauga toata faina si amesteca bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului. Opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca.


Adauga apoi treptat cate un ou, si amesteca bine cu mixerul dupa fiecare in parte, pana este incorporat bine in aluat. Pune compozitia intr-un posh si formeaza eclerele pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte. Dimensiunea potrivita a unui ecler ar fi undeva pe la 10 centimetri.


Pune tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C. Atentie, e important sa nu-l deschizi pe toata durata coacerii! Lasa eclerele in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine, apoi scade temperatura la 170 de grade C si mai lasa-le alte 15 minute. Scoate tava din cuptor si lasa-le la racit.


Intre timp, incalzeste smantana lichida, apoi adaug-o peste ciocolata rupta bucatele si omogenizeaza bine. Adauga untul, coaja de portocala si esenta de rom. Unge cu ciocolata capacele eclerurilor si lasa restul de crema sa se raceasca. Bate cu mixerul frisca lichida si amesteca apoi cu crema de ciocolata.


Acum, operațiunea de final: umple eclerele cu crema cu ajutorul unui posh, pune deasupra capacele si presara fulgii de ciocolata. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

E foarte important sa respecti timpul de coacere si temperatura, fara sa deschizi usa cuptorului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

oanapl 1

15.01.2018, 20:34

Delicioase!

Poptarts 1

28.07.2018, 15:13

Îmi puteți spune unde pot găsi tava de eclere și vasul de mixer? Îmi plac foarte mult

Oana 1

30.07.2018, 11:46

Tava de eclere este comandata on-line, iar vasul in care am mixat este o cratita emailata luata din ikea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Casuta din povesti"