Desert fursecuri cu bobite de ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 9 Ian 2019 | 308 vizualizari

 

Aceste fursecuri sunt ușor și rapid de făcut. Pe mesele festive, sau din orice zi, sunt tare aspectuoase și au un gust delicios.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 42 de fursecuri și am socotit câte 6/porție.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de unt
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • 250 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • Pentru decor:
  • ornament, bobițe de ciocolată
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu bobite de ciocolata:

Se face un aluat fraged din: unt, făină, zahăr pudră, vanilie, cele două gălbenușuri și coaja răzuită de la o lămâie.


Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este legat și nelipicios, se dă la frigider pentru 30 minute, ca să se întărească.


Se scoate aluatul întărit din frigider, se împarte în trei bucăți din care se reține una, pe planșetă, iar celelalte două se dau înapoi, în frigider.


Din aluatul de pe planșetă se face un sul cu diametrul de 2,5-3 cm din care se taie cam aproximativ 14 bucățele. Din acestea se fac biluțe care se trec prin albuș și apoi prin bobițele de ciocolată.


Se pun fursecurile astfel decorate pe tava în care s-a întins hârtie de copt în prealabil și se procedează la fel cu restul aluatului.


Se dau fursecurile la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru aproximativ 35 minute, până ce se rumenesc la bază. Atunci se scoate tava din cuptor și fursecurile se lasă să se răcorească total, după care se pun într-o cutie închisă ermetic, la răcoare.

 

TIPS-URI

1

Faceți aluatul cu unt rece.

2

Dacă aluatul este mai moale, suplimentați cantitatea de făină, dar nu cu mult. Oricum, aluatul se va întări în frigider, iar dacă veți adăuga prea multă făină, fursecurile vor fi înecăcioase, în loc să fie fragede.

3

Aluatul poate fi preparat și cu o zi înainte și poate sta mai mult timp în frigider.

4

Nu țineți pe planșetă decât aluatul pe care-l prelucrați. Celălalt trebuie să stea la frigider.

5

Pentru decorare, presați puțin biluțele în bobițele de ciocolată. Ele vor adera, chiar dacă nu veți trece biluțele, mai înainte, prin albuș. Albușul asigură, de fapt, lipirea ornamentelor, de biluțele de aluat.

6

Fursecurile nu trebuie rumenite decât la bază. Altminteri, untul din ele va ieși (veți vedea petele de grăsime pe hârtia de copt!), iar ele vor fi uscate și înecăcioase.

7

Nu se presară zahăr pudră pe aceste fursecuri, al căror decor unic, bobițele de ciocolată, le dau tot farmecul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu bobite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RODIMUR 1

14.01.2019, 13:02

Mă bucur că-ți plac, Mirela... Mulțumesc frumos!

dantes 1

14.01.2019, 16:35

Bune si frumoase!

RODIMUR 1

14.01.2019, 17:10

Dantes, îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere